Beau Nice

Heippa! Matkakertomus jatkuu kuvilla Nizzasta. Nizza oli matkamme toinen tukikohta ja yöpymispaikka. Kokeilimme molemmat ensimmäistä kertaa Airbnb:tä ja näiden kahden kokemuksen perusteella voin vain suositella! Hostellin hinnalla oikeasti mukava yösija, ja lisänä avulias, kaupungin tunteva ihminen tai kaksi apuna. Nizzassa meillä oli lisäksi suloinen kisuli paijattavana!

Saavuimme kaupunkiin aamulla. Junamatka Marseillesta kesti pari tuntia ja oli upeita maisemia täynnä. En varmaan koskaan unohda sitä kuinka kauniisti aamuaurinko paistoi vuorien takaa. Meillä oli neljä junanpenkkiä ja eväsleivät ja uusi kaupunki takana ja edessä.

NICE NICE a03110 1038

Nizza oli täynnä kaikkea sitä mitä välimeren kaupungeilta odottaa saattaa. Värikkäitä taloja, kapeita kujia, markkinakojuja, rantaviivaa, turkoosia merta, palmuja, kukkia, suihkulähteitä, hedelmäpuita, vihreyttä, elämäniloa. Ainoastaan paahtava kuumuus puuttui. Lämpö helli kunnolla oikeastaan vasta viimeisenä päivänä, jolloin rannalla kelpasi loikoilla pillimehuviinien (maistui juuri niin pahalta kuin voitte kuvitella, mutta nämä nauratti ruokakaupassa niin paljon) kanssa, reissukaverini kävi uimassa ja minä sain vähän rusketusta, jee.

Kaupungissa oli selvästi enemmän turisteja kuin Marseillessa, mitä en lainkaan ihmettele. Kaupunki oli niin kaunis, vähän satumainen ja täydellisen välimerellinen. Lemppariasioitani Nizzassa olivat Place Masséna - ruutulaattainen vaaleanpunaisten rakennusten ympäröimä aukio, vieressä kulkeva Promenade du Paillon - vasta noin vuosi sitten valmistunut puistopromenadi keskellä kaupunkia ja promenadilta löytyvä Miroir d'eau, upein moderni suihkulähde jonka olen nähnyt - oikeasti, tämän suunnittelija on nero, en edes osaa kuvailla miten mahtava ja monitasoinen näky ja elämys tämä oli. Rakastin arvatenkin myös vanhaa kaupunkia - Vieille Ville - joka oli värikkäiden talojen lisäksi täynnä ravintoloita ja pieniä putiikkeja. Maustekaupat oli näistä parhaita! Ja tietysti vanhan kaupungin Cours Saleya -alueella sijaitsevat jokapäiväiset kukka- ja ruokamarkkinat. Maanantaisin alueen valtaa antiikkimarkkinat, joille satuimme onneksi myös.

Vanhasta kaupungista kipusimme yhtenä päivänä Castle Hill -kukkulalle, josta oli ihanat näkymät kaupungin ylle. Matka ylös kannatti myös paikan upean vesiputouksen takia. Takaisin tullessa kävelimme Nizzan sataman - Port Lympia - kautta, mikä oli aika suuri pettymys Marseillen jälkeen. Mutta meri oli aivan yhtä ihana. Nizzan ranta on kivirantaa, mistä tykkäsin kovasti (ja raahasin tietenkin puoli rantaa mukanani kotiin), vaikka vedessä kahlaaminen olikin aika kivuliasta.

Vielä olisi hirveästi kuvia näytettävänä, ja Pariisistakin jo tahtoisi jatkaa. Marraskuu tuntuu aika hyvältä täällä.

Hyvää isänpäivää isi ja kaikki muutkin isät!

♥: Jemina

Share:

0 comments